activiteiten

Eeckenrhode vleugel

Eeckenrhode heeft een gevariëerd activiteitenprogramma voor bewoners. Er wordt twee keer per week gebridged, er wordt wekelijks gegymd, er zijn culinaire lunches, concerten, lezingen, filmavonden en meer. Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten die in de afgelopen tijd zoal zijn georganiseerd. Zou u het leuk vinden om eens deel te nemen aan een activiteit? Laat het ons weten, dan wordt u een volgende keer uitgenodigd.

Een actueel overzicht van de activiteiten in de komende maanden kunt u vinden via de onderstaande link:

> activiteitenkalender

‘Een vleugje parfum tussen de spruitjes’

Eeckenrhode cabaret

Muziek/Cabaret op Eeckenrhode, door Fred Florusse en Pieter van Empelen

‘Een vleugje parfum tussen de spruitjes’ is een programma over het engagement in het cabaret vanaf de jaren ’50 tot vandaag. U hoort nummers van Wim Sonneveld, Wim Kan, Toon Hermans, van Jules de Corte, Lurelei, Freek de Jonge, Youp van ‘t Hek, en anderen. Natuurlijk ook eigen werk van Fred Florusse en Pieter van Empelen. Pieter van Empelen en Fred Florusse waren en zijn een niet weg te denken onderdeel van Don Quishocking een van de meest spraakmakende Nederlandse cabaretgroepen. Samen met Neerlands Hoop in Bange Dagen en Cabaret Ivo de Wijs domineerden zij het cabaret in de jaren ’70. U kunt genieten van een heerlijk zondagsprogramma. Koffie, cabaretvoorstelling Een vleugje parfum tussen de spruitjes, aperitief en een drie-gangen lunch met lekkere wijnen.

Optreden van Johanna van Zwet

Op 20 maart om 10.30 uur wordt u verwacht voor de koffie, gevolgd door een muzikaal optreden door Johanna van Zwet, alt-mezzo, begeleid op de vleugel door Koos Jaap van Zwieten. Johanna zingt klassieke liederen voor de pauze en eigentijdse liederen uit verschillende culturen na de pauze. Om ongeveer 12.30 uur is er een nazit met een aperitief en aansluitend een lekkere 3-gangen lunch.

Inspirerende workshop over geur en smaak

Workshop geur en smaak

Onder leiding van etiquette en culinair deskundige Mea Gerrits, gaat u op zoek naar de herkomst, betekenis, geur en smaak van bloemen, kruiden, specerijen en thee. De workshop bestaat uit een presentatie o.a. over de karavaantochten naar het verre oosten die exotische geuren en smaken van specerijen naar Noord-Afrika en Europa bracht. Na de presentatie zal een ruikerij en proeverij plaatsvinden. Er wordt o.a. chocolade, thee, een kruidenbitter en olijfolie geproefd maar ook bloemen, kruiden en specerijen staan op de proef en snuffeltafel.

Muziek op Eeckenrhode met Eline Bergmann

Eline Bergmann

Een heerlijk zondagsprogramma. Koffie, muziek, aperitief en drie-gangen lunch met lekkere wijnen. Eline Bergmann, een begenadigd pianiste zal werken ten gehore brengen van Debussy en Chopin. Zij zal de uit te voeren werken toelichten.

Wijnproeverij onder leiding van Harry van Iersel

wijn

Een heerlijke middag met mooie wijnen van wijnkoperij Des Bons Crus. Harrie van Iersel stamt uit een geslacht van gerenommeerde wijnhandelaren. Het vak heeft hij met de paplepel, of misschien beter gezegd met de ‘tastevin’ ingegoten gekregen. Maar zijn kennis komt niet alleen van vader op zoon, hij heeft zich ook bekwaamd aan de universiteit van Bordeaux waar hij is afgestudeerd als oenoloog. Naast het samen proeven van mooie wijnen krijgt u ook een uitleg en toelichting over de wijnen en de herkomst daarvan.

Wilddiner door Rob van Geel chefkok van Eeckenrhode

Jachthoorn

We zitten midden in het wildseizoen, reden om een lekker en vooral ook gezellig wilddiner te organiseren. Bij het diner zal wijn worden geschonken die u ook heeft kunnen proeven tijdens de wijnrpoeverij. Voorafgaand aan het diner wordt een verhaal over de jacht verteld.

High Tea op Eeckenrhode met Batte Hertstein

Batte Hertstein

Pianorecital van Batte Hertstein. Batte Hertstein laat met haar 93 jaar iedereen de pan uit swingen. Zij speelde 5 jaar met Pia Beck in haar shows.

Voordracht drs Jenneke Lambert

Drs. Jenneke Lambert studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en hobo aan het conservatorium in Den Haag. Zij geeft onder meer les aan het Amerikaanse Emerson College (Well, L.) en is verbonden aan het Van Abbemuseum. Op woensdag 9 juni geeft ze om 20.00 uur een voordracht over ‘het portret in de beeldende kunst’ in de recreatiezaal van Eeckenrhode.

Indonesische dag op Eeckenrhode

Indonesische pop

Er zijn veel mensen in Nederland, ook op en rondom Eeckenrhode, die iets hebben met Indonesië. Ze houden van het lekkere eten, of hebben er zelfs gewoond en/of gewerkt. Samen herinnering ophalen met een beetje sfeer van toen, of gewoon lekker genieten van een heerlijke Indonesische maaltijd. Wij hopen dat u ook komt naar onze Indonesische dag.

Kerstmuziek op Eeckenrhode

Kerstkoor

Om alvast in de sfeer van de eindejaarsfeesten te komen zal muziek op Eeckenrhode op deze dag in het teken staan van kerstmis. U kunt genieten van een mooi aangeklede kerstzaal en een kerstkoor dat liederen ten gehore zal brengen. U wordt verwacht om 10.30 uur voor de welkomstkoffie gevolgd door het optreden van het kerstkoor. Omstreeks 12.15 uur aperitief gevolgd door een 3-gangen lunch.