Voordracht Marie-Cécile Moerdijk 2 juni 2014

Marie-Cécile Moerdijk

Maandag 2 juni
Aanvang 15.30 uur (zaal om 15.00 uur open)

Marie-Cécile Moerdijk geeft op maandag 2 juni een gevarieerde voordracht op Eeckenrhode. En daar zijn we trots op! Een stukje achtergrond: Marie-Cécile Moerdijk is een Nederlandse volkszangeres en schrijfster. Zij groeide op in Zeeuws Vlaanderen. Later woonde ze in Leende, waar zij een eigen ‘thuistheater’ had op de Strijpe. Onder meer de vele anekdotes waarmee ze de liedjes aan elkaar knoopte, bezorgden haar vele bewonderaars. Zij volgde muzieklessen in Amsterdam, Caracas en Wenen.Moerdijk is een veelzijdig zangeres en zong in vele stijlen. Zij deed onderzoek naar volksmuziek en zong volksliedjes in circa veertig verschillende talen.Vaak werd ze begeleid door haar broer Carlos Moerdijk die leraar was aan het conservatorium in Tilburg. Ze trad ook regelmatig op voor radio en TV en maakte ook jarenlang een radioprogramma.cOmstreeks 1970 maakte zij deel uit van het panel van het destijds populaire NCRV tv-spelletje Zo Vader Zo Zoon.

Ze schreef boeken en maakte gedichten. Verder was zij enige tijd directrice van de Vereniging van Volkszang. Haar laatste boek schreef ze voor haar dochter Lotje (1962) toen zij vijftig jaar werd. Het beschrijft de eerste vijftig jaar van het leven van de schrijfster. Tegenwoordig woont Marie-Cécile Moerdijk in Lommel-Kolonie (B) alwaar ze benoemd is tot stadsdichteres.
Giften en verkoop van boeken op Eeckenrhode komen geheel ten goede aan een stcihting voor geleidehonden voor gehandicapten, een goed doel dat Mevrouw Moerdijk reeds jaren steunt.

Aanmelden?
Als u wilt deelnemen aan deze voordracht meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier of belt u tijdens kantoortijden met de receptie van Eeckenrhode (040-2282800).

Aanmeldformulier