Carel ter Linden en Mirjam Karres

Schermafbeelding 2014-11-16 om 16.57.35

Voordracht, poëzie & muziek op Eeckenrhode
In 2008 verscheen de gedichtenbundel ‘Om een zin’ van Carel ter Linden. Gedichten, ontstaan vanuit belevenissen uit het dagelijks leven, sprekend van de verwondering, en de geheimen van dit bestaan. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek, die Mirjam Karres, pianiste, daarbij koos. Composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy wisselen de voorgedragen gedichten af.


Carel ter Linden is emeritus predikant, bij het grote publiek bekend als (informeel) hofpredikant van de Koninklijke Familie. De gedichten die hij in de loop van zijn leven schreef verschenen in januari 2008 bij de Arbeiderspers, Amsterdam. De titel van deze bundel is ‘Om een zin’. Een goed alternatief zou ‘Om een laatste zin’ zijn geweest. Een aantal gedichten verraadt immers zijn zoektocht naar zo’n laatste zin, waarmee de dichter raakt aan de zin van het leven zelf. Gebruikmakend van klassieke vormen en trefzeker formulerend schrijft Ter Linden een ingetogen, herkenbare poëzie, die veel lezers zal aanspreken.


Mirjam Karres, dochter van de pianiste Ariane Karres-Veelo, studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Willem Brons en vervolgde haar studie voor kamermuziek bij Mila Baslawskaja. Met haar tweelingzusje de violiste Sandra Karres maakte zij in 1995 een tournee door Azië. In 1997 won Mirjam samen met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani – Sicilië. Ze nam in 2000 deel aan het zes weken durende internationale kamermuziek festival in Manchester, Vermont USA. Ze speelde mee met producties van o.a. muziektheatergroep Het Filiaal en Orkater. In 2012 speelde Mirjam met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest het tweede Pianoconcert van Rachmaninov.

Programma
14.00 uur – zaal open
14.30 uur – aanvang voordracht/uitvoering
15.30 uur – einde

Kosten
Toegang tot deze bijeenkomst is gratis.

Deelnemen
Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst. Geeft u zich dan op uiterlijk 27 november via email info@eeckenrhode.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 040-2282800.