Eeckenrhode vernieuwt!

impressie nieuwe hal

impressie nieuwe hal

In 2017 krijgt Eeckenrhode een aantal upgrades. Gedurende het jaar worden diverse (renovatie)projecten uitgevoerd. In de afgelopen jaren heeft een projectgroep met daarin bewoners, eigenaren en management plannen ontwikkeld om Eeckenrhode te moderniseren. Architectenburo Moes & de Meyere uit Amsterdam heeft zich gebogen over een redesign van een aantal openbare ruimtes. Hierna een overzicht van de belangrijkste verbeteringen aan ons gebouw. In het Renovatie Journaal vindt u meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de overlast die daarmee gepaard zal gaan.

Renovatie entree, hal en recreatiezaal
De entree, hal en recreatiezaal krijgen een facelift. Deze ruimtes worden uitgevoerd met nieuwe vloeren, verlichting, meubilair en receptiedesk. Het trappenhuis wordt afgesloten van de hal wat ten goede moet komen aan klimaat, akoestiek en brandveiligheid. We krijgen een nieuwe toiletgroep met een invalidentoilet. En we krijgen een nieuwe pantry in de recreatiezaal! Genoeg om naar uit te kijken. Enkele impressies:

impressie nieuwe receptiedesk

impressie nieuwe receptiedesk

impressie nieuwe hal

impressie nieuwe hal

impressie nieuwe hal

impressie nieuwe hal

 

impressie nieuwe recreatiezaal

impressie nieuwe recreatiezaal

 

impressie nieuwe recreatiezaal

impressie nieuwe recreatiezaal

impressie nieuwe entree

impressie nieuwe entree

Verduurzaming gebouw
Om het gebouw te verduurzamen worden diverse maatregelen getroffen. Heel veel glas en kozijnwerk wordt vervangen door isolerend glas. De voorpui van de entree wordt vervangen. De pui in de recreatiezaal wordt vervangen door een serre. De grote glaspartijen in de hallen en het trappenhuis (nu enkel glas in stalen kozijnen) zullen worden vervangen door aluminium kozijnen met isolerend glas. Het dak van de recreatiezaal wordt vervangen door een beter isolerend groen dak (met mooie plantjes, sedem). De recreatiezaal krijgt een energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie die veel comfort en een besparing op onze energierekening gaat opleveren.

Renovatie achteringang
Een jarenlange gekoesterde wens van vele bewoners gaat in vervulling. De achteringang wordt voorzien van elektrische deuren. Daardoor wordt veel gemakkelijker om met een scootmobiel of handen vol met boodschappen het gebouw in en uit te gaan.

Elektronische sloten
In 2017 zullen de voor- en achterdeur van Eeckenrhode worden vervangen door elektronische sloten. Ook alle voordeuren van appartementen zullen worden voorzien. Dit zal de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid doen vergroten.